2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Kiaulienos išpjova garstyčių padaže

Reikės

Kiaulienos išpjovos (turėjau kažkas 500 gr gabaliuką)
2 v.š. garstyčių (galima naudoti kokias tik norit, šį kartą pasirinkau garstyčias su grūdeliais)
1 v.š. medaus
1,5 v.š. grietinės
100 ml balto sauso vyno (galima keisti sultiniu)
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
geros saujos smulkiai pjaustytų pievagrybių (nebūtina)
druskos, pipirų

Garnyrui ruošiau kuskusą, jam reikės

kuskusas
sviestas
įvairiausių daržovių (naudojau brokolį, briuselio kopūstus, mėlynąjį svogūną, morką)


Kiaulienos išpjovą apdoroti, nuimant visas plėveles, nuplauti, gerai nusausinti ir supjaustyti 3-4 cm storio gabalėliais. Pabarstyti pipirais ir palikti bent pusvalandį.
Svogūną, česnakus ir pievargrybius smulkiai supjaustyti.
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus ir apkepinti mėsą iš abiejų pusių po 4 min. Iškepusią mėsą išimti į atskirą indą. Į keptuvę sudėti smulkintus svogūnus, jiems apkepus, dėti česnakus ir galiausiai piebagrybius. Jiems apkepus, pilti vyną (arba sultinį), vynui užvirus ir šiek tiek nugaravus dėti garstyčias, medų. Pagal skonį berti druskos. Galiausiai įmaišyti grietinę. Sumažinti ugnį ir sudėti kepsniukus, uždengti dangtį ir leisti taip pasitroškinti neilgiau 10 min.


Kuskusas

Brokolį pasmulkinti, briuselio kopustus padalinti į 4 dalis ir apvirti, nuo užvirimo 5 min. Mėlynąjį svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, taip pat ir morkas. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, dėti morkas, mėlynąjį svogūną, jiems šiek tiek apkepus, sudėti apvirtus brokolį ir briuselio kopūstus.Šiek tiek apkepinti. Kuskuso kruopas paruošti taip kaip nurodyta ant pakelio ( užvirinti vandenį, nuimti puodą nuo ugnies, suberti kruopas, uždengti ir palaikyti 3 min. Praėjus laikui, į kruopas dėti kelis gabaliukus sviesto, gerai išmaišyti ir galiausiai suberti apkeptas daržoves, viską gerai išmaišyti).

Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą