2012 m. vasario 7 d., antradienis

Maltos mėsos kepsnys sluoksniuotoje tešloje


Reikės

400 gr maltos mėsos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 kiaušinis ( 1 į maltą mėsą, 1 tešlos aptepimui)
pasirinktos daržovės (dedu tai ką turiu šaldytuve, t.y. sauja smulkintų kalafiorų, sauja smulkintų pievagrybių; galima dėti žirnelius, paprikas, cukinijas, šparagus ir ...)
sluoksniuotos tešlos (prireikė 3 lapelių)
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai

Susmulkinti svogūnus, česnakus. Pakepinti. Susmulkinti kalafiorą, pievagrybius. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, dėti prieskonius, pakepintas prieskonines daržoves ir smulkintas daržoves.Viską gerai išminkyti.

Sluoksniuotos tešlos lapelius iškočioti į pailgą lakštą. Iš maltos mėsos suformuoti pailgą ritinį ir dėti į tešlos vidurį. Susukti vyniotinį. Sujungimo siūles patepti vandeniu, kad geriau suliptų.

Iš likusios tešlos padaryti papuošimus (jei yra noro), patepti gaminį kiaušinio plakiniu.





Įkaitinti orkaitę iki 225 temp, įkaitus dėti vyniotinį ir kepti 15 min., vėliau kaitrą sumažinti iki 125 temp. ir kepti dar 45 min.





Labai skanu su gaiviomis salotomis, pasirenkant medaus/garstyčių/sojos padažą. (santykis 2 v.š. medaus/1 v.š. garstyčių/1 v.š. sojos).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą