2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Salierų sriuba su koldūniukais

Reikės (2,5 l puodui)

Šiai sriubai naudojau kelis šimtus gramų maltos mėsos (malta mėsa, kiaušinis, prieskoniai), padariau mažus kukuliukus ir apviriau. Galiausiai juos išėmiau, kitam patiekalui.
4 saliero stiebai
2 didelės morkos
1 didelis svogūnas
2 lauro lapai
3 kvapieji pipirai
druska
kelios saujos mažų koldūniukų

Pirmiausia koldūniukai. Jiems naudoju standžią tešlą, ją gaminu iš miltų, kiaušinio trynių, aliejaus ir šiek tiek aliejaus. Proporcijos maždaug tokios: 2 tryniai, 2 v.š. aliejaus, 500 gr miltų, druskos ir šiek tiek vandens, kad tešla būtų minkoma. Iš tokio kiekio tešlos man gaunasi nemažas koldūniukų kiekis, aš juos užšaldau. Šį kartą koldūnų įdaras yra džiovinti baravykai. Kadangi koldūnai yra mažiukai, tai grybus aš tik nuplikau, palaikau šiek tiek ir apverdu, šiek tiek pasmulkinu ir dedu į įdarą.
Morkas nulupti, supjaustyti kubeliais, dėti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, apkepti. Svogūną supjaustyti mažais kubeliais, dėti taip pat į keptuvę, išmaišyti ir toliau kepinti. Salierų kotus supjaustyti kubeliais, dėti į keptuvę, pabarstyti druska, pipirais ir apkepinti, kol daržovės paminkštės.
Puode nuvirti mėsos kukuliukus, dėti lauro lapus, kvapiuosius pipirus. Nuvirus mėsos leistinukus, juos išimti, į puodą sudėti apkepintas daržoves, pavirti, kol sriuba užvirs, tada sudėti koldūniukus ir pavirti apie 10-15 min, kol viskas gerai išvirs. Skanauti su česnakinio batono riekelėmis. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą