2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Maltinukai su daržovių įdaru ir įdarytomis bulvėmis

Reikės

500 gr maltos mėsos
3 kiaušinių ( 2 į maltą mėsą, 1 maltinukų apvoliojimui)
2 riekelės batono
mėgiamų priekonių maltinukams paskaninti (aš dedu tradiciškai druska, pipirai, džiovinti česnakai, petražolės)
3 morkos
2 svogūnai
džiuvesėliai
miltai



Bulvėms reikės

bulvių
mėgiamo sūrio (galima naudoti fermentinį sūrį, bet koks varškės sūris ar sūris su pelėsiais čia idealu, aš naudojau pelėsinį sūrį "Dor blue")
grietinės


Pirmiausia pasiruošti bulves. Jas gerai nuplauti ir sudėti į puodą (bulvės su lupena), užpilti vandeniu, dėti druskos ir pavirti (neišvirti). Virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio, didesnes bulves nuo užvirimo virti apie 15 min. Viduje jos dar turi būti kietokos. Išvirus, jas nupilti ir palikti atvėsti.
Per tą laiką, pasiruošti maltinukus. Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūnus kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, dėti svogūnus, apkepti, dėti morkas. Morkoms šiek tiek apkepus, pilti pusę stiklinės vandens, leisti pasitroškinti. Dėti druskos, pipirų. Kai keptuvėje išgaruos vanduo, išjungti ugnį ir atvėsinti.
Maltą mėsą sumaišyti su kiaušiniais, prieskoniais, mirkytu batonu. Viską gerai išminkyti.

Paimti gabalėlį maltos mėsos, ant lentutės padaryti blyną ir per visą plotą plonai iškloti morkų/svogūnų troškinuką. Ir susukti suktinuką.
Gerai užspausti kraštus ir sujungimo siūlę. Apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvesėliuose, taip paruoštus maltinukus padėti 30 min į šaldytuvą.
Per tą laiką pabaigti paruošti bulves. Apvirtas bulves perpjauti per pusę. Vidų išpjauti, bet ne per plonai. Išimtus bulvių viduriukus sutrinti su sūriu ir grietine(jos reikia nedaug, tiek, kad sukibintų sūrį su bulvėmis). Pasiruoštu įdaru prikimšti bulves.




Maltinukus iš abiejų pusių apkepti keptuvėje. Apkepusius sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, šalia sudėti bulves ir pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę 25 min. Maltinukai gaunasi labai sultingi. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą