2012 m. vasario 19 d., sekmadienis

Pikantiška mišrainė kitaip


Reikės

forminės baltos duonos
kiaušinių
česnako
sūrio
majonezo

Viskas daroma labai paprastai. Pasidaryti pikantišką mišrainę, tik nedėti tarkuoto fermentinio sūrio ( t.y. išsivirti kiaušinius, juos sutarkuoti per smulkią tarką, įtarkuoti kelias skilteles česnako ir sumaišyti viską su majonezu). Sūri sutarkuoti atskirai. Gerai įkaitinti sausą keptuvę ir po 1 a.š. dėti į ją sūrio. Leisti pasilydyti. Svarbu nesudeginti, kuomet krašteliai paruduoja, traukti lauk. Aš su mentele juos išėmiau ant lentutės, leidau šiek tiek atvėsti ir susukau į ritinuką, kad gautų laivelio formą. Žinoma, forma jų pateikimo gali būti įvairiausia.
Forminę duoną, supjausčiau į trikampius, pašoviau į karštą orkaitę, kad apskrustų. Apkrudus duonai, traukti lauk, leisti šiek tiek atvėsti. Ant atvėsusios duonos dėti kiaušinių masę ir ant viršaus dėti sūrio čipsą.
Ši užkandėlė patiks tiems, kurie mėgsta lydyto/kepto sūrio skonį. Šis užkandis nuo stalo dingo pirmiausiai.
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą