2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Riestainėliai


Reikės

300 gr miltų
100 gr cukraus pudros
1 kiaušinio trynys
1/3 a.š. druskos
1 v.š. kiaušininio likerio (gali būti brendis, viskis, romas, amaretas arba pasirinkta esencija)
200 gr sviesto

Glajui

1 kiaušinio baltymas
1 v.š. kiaušininio likerio (galima ir nedėti)
150 gr cukraus pudros

Į gilų dubenį suberti miltus, dėti cukraus pudrą. Išmaišyti. Padaryti duobutę, dėti kiaušinio trynį, druskos, pilti kiaušinio likerį. Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį. Viską gerai išminkyti. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai laiko.



Ištraukus iš šaldytuvą, tešlą dar kartą perminkyti, padaryti ploną volelį.






Supjaustyti gabaliukais ir suformuoti riestainiukus. Juos sudėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir pašauti į 175 temp orkaitę, kepti 15 min. Iškepę jie turi būti šviesūs.




Iškepusius atsargiai (geriausia lopetėlės pagalba) sudėti ant lentelės.
Pasiruošti glajų. Baltymą išsukti su cukraus pudra ir likeriu.






Glajumi ištepti atvėsusius riestainiukus ir palaukti, kol jis išdžius.






Labai trapūs, tirpstantys burnoje riestainėliai.

 Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą