2011 m. gruodžio 13 d., antradienis
Balandėliai
Reikės
Nedidelio kopūsto
500 gr maltos mėsos
1 didelis svogūnas(maltai mėsai)
Druska
Pipirai
100 gr virtų ryžių
1 kiaušinio
2 didelių morkų
2 dideli svogūnai
Pusė indelio grietinės
200 gr pomidorų padažo
100 gr vandens
Kopūsto apdorojimas. Išimti šerdį, dėti į gilų puodą, užpilti verdančio vandens ir pastatyti ant ugnies. Leisti vandeniui užvirti, dar pavirti apie 5 min., išjungti ugnį, uždengti puodą dangčiu ir leisti pastovėti dar apie 5-7 min. Nupilti vandenį, išimti kopūstą ir nuimti lapus. Nuo kiekvieno lapo nupjauti kietąją dalį.
Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu svogūnu, kiaušiniu, virtais ryžiais, druska ir pipirais.
Formuoti balandėlius.
Morkas sutarkuoti per burokinę tarką, pasmulkinti svogūnus. Grietinę, vandenį, pomidorų padažą sumaišyti, dėti druskos, pipirų.
Pasiruošti gilesnę skardą, dėti pusę sutarkuotų morkų ir pusę svogūnų. Ant jų sudėti balandėlius, ant balandėlių likusias morkas ir svogūnus. Galiausiai užpilti pasiruošto padažo. Skardą uždengti folija, kepti 190 temp. 50 min, praėjus laikui, foliją nuimti ir dar pakepti apie 25 min.(Laiko gali prireikti ir daugiau, viskas priklauso nuo turimo kopūsto). Dėti į lėkštes ir skanauti.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą