2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Twix saldus pyragas

Reikės

Tešlai:

230 gr sviesto
85 gr cukraus pudros
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
250-270 gr miltų
žiupsnelis druskos


Karamelei:

440 gr karamelės (patariama naudoti karamelinius saldainius, pas mus geriausiai būtų irisai)
2 v.š. riebios grietinėlės
žiuspnelis druskos

    arba

Indelis kondensuoto pieno (dažnai naudoju karamelinį kondensuotą pieną, kiti deda rududu, viskas priklauso kokios karamelės norit su irisais gausis tąsi, su rududu standi, su karameliniu kondensuotu pienu gausis skystesnė)
Jei naudosit karamelinį kondensuotą pieną arba rududu, sviesto prireiks 1 v.š.

Man iš visų skaniausias su tikrais irisais, bet čia kaip sakoma skonio reikalas.

Šokoladui:

240 gr šokolado
2 v.š. sviesto


Eiga.

Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį reikia išsukti su persijota cukraus pudra. Įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Pilti vanilės ekstraktą, berti druską ir įmaišyti persijotus miltus. Tešla gaunasi lipni.
Paimti stačiakampę skardą iškloti kepimo popieriumi, tešlą paskleisti ant dugno. Ją paprasčiausiai pirštais išstumdyti, kad būtų tolygiai pasiskirsčiusi.

Pašauti į 150 temp įkaitintą orkaitę ir kepti 25-30 min.  Pagrindas gausis neperkepęs, traškus. Atvėsinti.





Ruošti karamelės sluoksnį. Geriausia viską daryti garų vonelėje, jei naudosit irisus, sudėti juos ir pilti grietinėlės, išmaišyti iki vientisos masės. Naudojant kondensuotą pieną ar rududu, viską daryti taip pat tik vietoj grietinėlės dėti sviesto. Paruoštą karamelę pilti ant pagrindo ir palaikyti, kol karamelė sustings. Geriausia per naktį, arba minimaliai kelias valandas, padedant į šaldytuvą.

Šokolado paruošimas. Garų vonelėje tirpdinti šokoladą su sviestu iki vientisos masės ir užpilti ant sustingusios karamelės. Paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą ir po pusvalandžio skanauti.



Tai yra tikrai saldus pyragas, pora gabaliukų ir širdis apsąla, bet... kartais reikia leisti sau tokią nuodėmę.


Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą