2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Nesaldūs varškėčiai su grietinėlės padažu



Reikės

500 gr varškės
3 kiaušiniai
1 a.š. druskos
2 a.š. su kaupu cukraus
5 v.š. su kaupu miltų

Padažui

450 gr 12% riebumo grietinėlės
1 didelis svogūnas
Gabalėlis česnakinio sviesto
Druskos

Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, berti druską, cukrų, dėti miltus. Išminkyti. Tešla gaunasi kibi. Rankas sudrėkinti aliejumi, formuoti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių.




Padažas. Pakepinti ant česnakinio sviesto smulkiai supjaustytą svogūną. Puode supilti grietinėlę, sudėti apkepintą svogūną, šiek tiek pasūdyti, pagal skonį. Šiek tiek pakaitinus padažą, sudėti varškėčius ir troškinti ant mažos ugnies 10 min., kol padažas sutirštės. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą