2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Silkė su burokėliais ir obuoliais

Reikės

200 gr silkė
2 nedideli virti burokėliai
1 svogūnas
1 didelis rūgštesni obuolys
2 v.š. konservuotų pupelių

Šiam patiekalui silkę marinavau universaliu marinatu, kuriam reikės

100 ml vandens
2 v.š. cukraus
1,5 v.š. acto

Daržovių marinatui, reikės

6 v.š. citrinos sulčių
3 v.š. aliejaus
pipirų druskos


Burokėlius supjaustyti šiaudeliais ir užpilti marinatu. Palaikyti apie 1 val. Svogūną ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sudėti į pasimarinavusius burokėlius.

Aš iš anksto buvau pasimarinavusi silkę. Vandenį, cukrų ir actą sumaišyti, užpilti ant riekutėmis supjaustytos silkės ir leisti pasimarinuoti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.

Serviruojant dėti silkę, ant jos pupeles, ant pupelių burokėlių/svogūnų/obuolio salotas ir vėl pupeles. Skanaus !!!




Šaltinis: Elektroninis kulinarinis žurnalas C

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą