Reikės
200 gr silkė
2 nedideli virti burokėliai
1 svogūnas
1 didelis rūgštesni obuolys
2 v.š. konservuotų pupelių
Šiam patiekalui silkę marinavau universaliu marinatu, kuriam reikės
100 ml vandens
2 v.š. cukraus
1,5 v.š. acto
Daržovių marinatui, reikės
6 v.š. citrinos sulčių
3 v.š. aliejaus
pipirų druskos
Burokėlius supjaustyti šiaudeliais ir užpilti marinatu. Palaikyti apie 1 val. Svogūną ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sudėti į pasimarinavusius burokėlius.
Aš iš anksto buvau pasimarinavusi silkę. Vandenį, cukrų ir actą sumaišyti, užpilti ant riekutėmis supjaustytos silkės ir leisti pasimarinuoti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.
Serviruojant dėti silkę, ant jos pupeles, ant pupelių burokėlių/svogūnų/obuolio salotas ir vėl pupeles. Skanaus !!!
Šaltinis: Elektroninis kulinarinis žurnalas C
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą