2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Marinuota kepta jūros lydeka

Reikės

1 kg jūros lydekos
Miltai
Druska
Pipirai

Marinatui

100 ml acto
100 ml pomidorų padažo
3 morkos
1 obuolys
Petražolės šaknis
2 svogūnai
8 juodųjų pipirų
3 lapeliai lauro lapai
2 kvapieji pipirai
Petražolių lapeliai
Druska
1 stiklinė vandens

Žuvį supjaustyti, apvolioti miltuose ir apkepti. Atvėsinti.
Marinatui. Petražolės šaknį ir svogūnus susmulkinti kubeliais, morkas bei obuolį sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepti pirmiausia morkas, petražolės šaknį, po to svogūnus, galiausiai obuolį. Sumažinti ugnį, troškinti 15 min. Sudėti pomidorų padažą, prieskonius, uždengti ir troškinti dar 10 min. Supilti actą, vandenį, petražolių lapelius, kai užvirs nukelti nuo ugnies. Atšaldyti marinatą. Atšaldytą marinatą pilti ant žuvies ir į šaldytuvą 1-2 paroms.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą