2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Vištienos krūtinėlė su grietinėlės padažu

Reikės

Vištienos krūtinėlė

Pamarinavimui

Žiupsnelis apelsininių pipirų
Provanso žolelės
Druska
Džiovintos petražolės



Padažui

250 ml 12% riebumo grietinėlės
1 v.š. medaus
1 v.š. garstyčių
Žiupsnelis druskos
Pusę baltosios poro dalies
3 skiltelės česnako



Krūtinėlę vienoje pusėje įpjauti kelis kartus. Pabarstyti pipirais, druska, petražolėmis, provanso žolelėmis. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepinti krūtinėlę iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė, bet neperkepinti, kad ji išliktu sultinga. Bebaigiant jai kepti dėti žiedais pjaustytą porą ir traiškytą česnaką. Jiems šiek tiek apkepus, pilti giretinėlę, kai grietinėlė pradės virti, išimti krūtinėlę, dėti druską, medų, garstyčias, palaukti, kol užvirs. Užvirus sudėti atgal krūtinėlę, dar patroškinti porą minučių, neilgiau. Dėti į lėkštes ir skanauti, labai sultinga ir aromatinga vištienos krūtinėlė, o kas svarbiausia ilgai neužtrunkanti gamyba, prireiks ne daugiau nei 30 min. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą