2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Salotos su mažais steikais

Steikams

Kiaulienos išpjova (aš turėjau apie 500 gr)
Druska
Pipirai
50 gr brendžio
1 svogūnas
3 skiltelės česnako

Salotoms

Aisbergo salota
Indelis čeri pomidorų (galima ir paprastų)
Žalias ilgavaisis agurkas
2 raudonieji svogūnai
2 v.š. skysto medaus
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. vandens
Parmezano sūris
Alyvuogių aliejus

Pirmiausia reikia pasiruošti svogūnus salotoms. Juos supjaustyti pusžiedžiais. Medų, balzamiko actą ir vandenį sumaišyti atskirai ir užpilti ant supjaustytų svogūnų.




Mėsą supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Šiek tiek pamasažuoti (paspaudyti pirštais iš abiejų pusių). Maistine virvele kiekvieną kepsniuką apsukti, kad bekepant neprarastų formos.



Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti labai nedaug aliejaus, praktiškai kelis lašus, kad vos vos pasidengtų dugnas. Apkepti kepsniukus po 4 min iš abiejų pusių. Apkeptus, ištraukti atskirai į lėkštę, turi nuvarvėti mėsos sultys. Nuimti virveles.



Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, įpilti šiek tiek aliejaus, dėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kapotus česnakus, apkepinti, bebaigiant kepti supilti nuo kepsniukų nuvarvėjusias sultis, skysčiui užvirus supilti brendį, dar šiek tiek patroškinti, kad išgaruotų alkoholis. Galiausiai į keptuvę sudėti mėsą, kelis kartus pavartyti keptuvėje, kad sugertų visus aromatus. Keptuvę nuimti nuo ugnies.

Supjaustyti aisbergą, pusžiedžiais agurką, pasmulkinti pomidorą, sumaišyti. Dėti druskos, pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Prieš patiekiant į stalą, ant salotų viršaus uždėti pamarinuotus svogūnus (jie gaunasi sultingi, salstelėja su rūgštele, šis skonis, ypatingai tinka, norint suteikti salotoms gaivumo) ir pabarstyti tarkuoto parmezano sūrio, aplink sudėti steikiukus ir skanauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą