Reikės
Biskvitams
2 kiaušiniai
200 gr rudojo cukraus
160 gr miltų (nors originale nurodyta 330 gr miltų, bet nei per kur aš tiek nebūčiau sudėjusi)
200 gr rududu kondensuoto pieno
200 gr grietinės
1 a.š. sodos (ją reikia sumaišyti su grietine, kitaip sakant, reikia nugesinti sodą)
I kremas
450 gr grietinėlės
2 v.š. cukraus
II kremas
125 gr sviesto
100 gr rudojo cukraus
200 gr rududu kondensuoto pieno
2 v.š. auksaspalvio sirupo (jei neturit, tiks ir skystas medus)
2 nedidelės saujos kepintų sūrių riešutų
III kremas-pertepimas
100 gr juodojo šokolado
50 ml pieno
Torto apliejimui
250 gr juodojo šokolado
125 gr sviesto
Biskvitai. Kiaušinius išsukti su cukrumi, turi gautis puri, šviesi masė. Tuomet dėti rududu, vėl gerai išsukti, kad neliktų gumuliukų. Aš viską dariau su plakimo šluotele. Grietinę sumaišyti su sodą, jai suputojus, ją iš karto supilti į tešlą. Išmaišyti. Galiausiai sudėti miltus. Pasiruošti kepimo formą, dugną iškloti kepimo popieriumi ir supilti pusę tešlos. Kepti 180 temp. 15-20 min., tikrinti mediniu pagaliuku.(originale nurodyta 15 min, man prireikė 20 min.). Iškepusį biskvitą, atvėsinti ir padalinti į dvi dalis. Taip padaryti su likusia tešla. Turi gautis 4 biskvitai.
Pasiruošti šokolado pertepimą. Vandens vonelėje sudėti smulkintą šokoladą ir supilti pieną išmaišyti.
Grietinėlės kremas. Gerai atšaldytą grietinėlė su cukrumi išplakti iki standumo.
Paimti kepimo formą, kurioje kepė biskvitai. Ant dugno dėti vieną biskvitą, jį sulaistyti šokoladu ir užtepti puse grietinėlės kremo.
Ant viršaus dėti kitą biskvitą.
Pasiruošti karamelę.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti ant vidutinės ugnies, suberti cukrų ir rududu. Su šluotele nuolat maišyti. Pilti sirupą. Sumažinti ugnį ir virti, nuolat maišant, kol masė pradės tirštėti, tai matysis akivaizdžiai, ji pradės vangiai burbuliuoti, tik jokiu būdu nepalikti puodo be priežiūros, kad nepradėtų svilti.
Kai sutirštės nuimti nuo ugnies ir suberti riešutus, išmaišyti ir iš karto supilti ant šokoladu sulaistyto biskvito.Palaikyti 20 min, kol karamelė sustings.
Dėti kitą biskvitą, sulaistyti šokoladu ir sudėti likusią grietinėlę. Uždengti paskutiniu biskvitu.
Palaikyti tortą 30 min ir nuimti torto formos šonus.
Paruošti šokoladą apliejimui. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vienalytės masės ir apipilti tortą. Kadangi norėjau atkartoti snikers šokolado struktūrą, tai ir šokoladą stengiausi pilti netolygiai, su nubėgimais. Puošti pagal fantaziją, mano sūnui šiais metais burbuliukų manija, tad ir tortas turėjo būti burbuliuotas :).
noreciau paklausti gal zinote ka daryti kai neturi rududu o tik kondensuoto?gal galima su nutella pamaisyti?ar kakavos imaisyti?
AtsakytiPanaikintiNors ir pavėluotai, bet atsakysiu, man šis tortas skaniausias su rududu, rududu turi tokio saldumo/kartumo/karamelės skonio, kuris nepakeičiamas.
PanaikintiO dėti paprastą kondensuotą, ar nutela, atvirai pasakysiu nesu bandžiusi, bet pabandykit paeksperimentuoti.
Iš kondencuoto pieno galima išgauti rududu tik reikia šiek tiek laiko :) Kondencuoto pieno skardinę (uždarytą) reikia įdėti į vandenį (vandens tiek, kad apsemtų visą skardinę) ir virti apie 2 valandas, vis papildant vandens, kad skardinė visą laiką būtų apsemta - po dviejų valandų tokio virimo atidarę skardinę joje rasite rududu :)
Panaikinti