Reikės
2 kg viščiuko
2 apelsinai
Marinatui
20 skiltelių česnako
200 ml apelsinų sulčių
50 ml skysto medaus
Druska
Pipirai
2 a.š. čili miltelių
Česnakiniam sviestui, skirtam po oda
200 gr sviesto
5 skiltelių česnako
Petražolių lapelių
Druska
Viščiuko marinavimas. Į apelsino sultis, sudėti medų, druską, pipirus, čili miltelių, traiškytą česnaką. Išmaišyti. Viską supilti ant viščiuko, įtrinti. Marinuoti parą laiko, kas kelias valandas vis pavartant, kad įsigertų tolygiai.
Pasiruošti sviestą. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su druska, traiškytais česnakais, petražolėmis, sumaišyti.
Prieš kepant visą vištą įtrinti česnakiniu sviestu, labiausiai jo sukišti po oda, ties krūtinėle. Į vidų sudėti ketvirčiais pjaustytus apelsinus, užsiūti siūlę, kad neišbėgtų visas skystis.
Viščiuką dėti į skardą, kartu paskleisti bulves, viską uždengti folija, kepti 200 temp 1 val, tada nuimti foliją ir dar kepti 45 min, kol apskrus. Likus iki kepimo pabaigos 10 min, ištepti vištą likusiu česnakiniu sviestu. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą