2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Liežuvio ir ausų vyniotinis

Reikės

700 gr liežuvio
3 didelės ausys
lauro lapai
kvapnieji pipirai
druska
maistinė plėvelė
virvelė vyniotiniui surišti

Liežuvį ir ausis sudėti į puodą, užpilti vandeniu, dėti druskos, kvapniųjų pipirų ir virti apie 1,5 val. Išvirusį liežuvį nulupti. Jį apdėti ausimis ir standžiai susukti į vyniotinį, besukant formuoti vyniotinį, surišti virvele, kad beverdant neiširtų. Taip padarytą vyniotinį dėti į puodą, pilti vandens dėti lauro lapų, pipirų ir pasūdyti, druskos turi būti tiek, kad vanduo būtų pilnai sūrus. Virti apie valandą laiko. Išvirus, dar karštą paslėgti, bent 4-5 val., idealu pernakt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą