Esu kepusi daug meduolių, išbandžius nemažai receptų, bet šitie yra mano skoniui tobuli.
Reikės
150 gr cukraus
75 ml auksaspalvio sirupo (galima keisti skystu medumi)
150 gr sviesto
2 nedideli kiaušiniai
1/2 v.š. tarkuotos apelsino žievelės (galima keisti citrinos arba kaip šiuo atveju, dariau su laimo vaisiaus žievele)
1/2 v.š. imbiero miltelių
1/2 v.š. maltų gvazdikėlių
1/2 v.š. sodos
350 gr miltų
Į puodą dėti cukrų ir auksaspalvį sirupą, užvirinti, dėti sviesto. Maišyti, kol sviestas išsilydys. Nuimti nuo ugnies ir palaikyti, kol atvės.
Į atvėsusį mišinį įmaišyti išplaktus atskirai kiaušinius, imbierą, gvazdikėlius, sodą ir miltus, tarkuotas žieveles. Viską gerai išmaišyti. Nenustebkite, tešla gaunasi nestandi ir nekočiojama. Apibarstykite tešlą miltais ir padėkite į šaldytuvą, minimum porai valandų, o geriausia ir per naktį.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo, išminkykite, ji gaunasi štai tokia
Tešlą padalinkite į keturias dalis.
Paimti vieną dalį ir iškočioti 2-3 mm storiu, man patinka pūresni, tai kočioju storiau. Išspausti formelėmis sausainėlius. Kepti 175 temp įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos, apie 7-10 min.
Šaltinis Dan Sukker 2011 metų kalendoriaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą